Telefonszám: +36 30 505 8413
Mit keres?
Jármű Szélesség
Magasság
Átmérő
Gyártó
Keresés
Jármű Szélesség
Magasság
Átmérő
Gyártó
Keresés
banner-1559311250305145204998.png

Mindent a 4 évszakos gumiabroncsról II. rész – Milyet és mikor?

Előző cikkünkben már elkezdtük feltérképezni a négy évszakos gumiabroncsokat, most folytatjuk a sort. Miután megnéztük kiknek ajánlott a négyévszakos gumi, most átvesszük milyet érdemes vásárolni és mikor.

A sok fejlesztésnek köszönhetően, manapság már a négy évszakos gumik kevésbé kopnak, nagy a kínálat (13-tól 18 collig), defekttűrő változat is elérhető. Így nem is csoda, hogy a négyévszakos gumikról is rendszeresen készülnek tesztek, akár még olyanok is, ahol szezonális gumival mérik össze tudásukat. Aki esetleg aggódik a téli tapadási jellemzők miatt, annak elmondjuk: több olyan országban, ahol időszakosan téli gumi használatát írják elő, ott a négyévszakost is elfogadják, ha rajta van az M+S jelölés.

Mikor váltsunk négy évszakosra?

Amerika bizonyos részein személyautóknál, Európában inkább a valóban zord körülmények között használt terepjáróknál (nem SUV!) új autókat is szerelnek már négy évszakos abronccsal. Azonnal cserélni új autó esetén nem érdemes, de a futásteljesítményt figyelembe véve az első nyári garnitúra elkopása után már igen. Így 5-6 éves autóknál jó választás lehet a négyévszakos gumiabroncs, legalábbis 160 lóerő alatt. A sportosabb járművek esetében a nagy teljesítmény, illetve a forszírozott vezetési stílus viszont sokkal inkább megkívánja az évszaknak megfelelő abroncsot!

Tipp: Ugyan a magyar jogszabályok profilmélység tekintetében 1,6 mm-es minimumot írnak elő, a biztonságos téli-nyári autózáshoz a négy évszakos gumik esetében érdemes már 2,5-3 mm-es profilmélység elérésekor gondoskodni.

Szerezze be négyévszakos gumiabroncsát webáruházunkból!

2019.03.08.

Vissza

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.

Segítünk, hívjon

+36 30 505 8413